Bachelor theologie

Van betekenis in een veranderende wereld

Als je de bachelor theologie gaat doen aan de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht kies je voor een brede opleiding. Je doet veel kennis op over de Bijbel, God en het christelijk geloof en weet die kennis te verbinden met actuele vragen in maatschappij en wetenschap. Je krijgt dieper inzicht en wordt persoonlijk gevormd. Met een brede bachelor theologie kun je doorstromen naar diverse masterstudies, ook aan andere universiteiten.

Je kunt na een propedeutisch jaar kiezen uit twee routes.

Route 1 bestaat uit de klassieke theologische vakken en de context van de kerk. Je krijgt les in onder meer het lezen van de Bijbel in de brontalen en je kunt aansluitend de predikantsmaster doen of verder gaan met theologisch onderzoek.

Route 2 is een brede bachelor die zich richt op religie en samenleving waarmee jij een ruime keuze hebt aan vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan ethiek, religie en samenleving, cultuurgeschiedenis, godsdienstwetenschap of filosofie. Deels kan dat aan onze eigen universiteit, maar er zijn bijvoorbeeld ook afspraken gemaakt met de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Utrecht die een goede instroom regelen. Ook is het mogelijk door te stromen naar niet-theologische masters aan andere universiteiten. Als je onze bachelor combineert met een educatieve minor kun je direct in het onderwijs aan de slag.

Inschrijvingen verlopen via Studielink.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: studieadvies@tukampen.nl.

Bijbel bladzijdes

Schrijf je in!

Inschrijven voor een studie theologie doe je via studielink.nl. De toelatingseisen vind je hier.

Toelatingseisen