Bachelor theologie

Van betekenis in een veranderende wereld

Als je de bachelor theologie gaat doen aan de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht kies je voor een brede opleiding. Je doet veel kennis op over de Bijbel, God en het christelijk geloof en weet die kennis te verbinden met actuele vragen in maatschappij en wetenschap. Je krijgt dieper inzicht en wordt persoonlijk gevormd. Met een brede bachelor theologie kun je doorstromen naar diverse masterstudies, ook aan andere universiteiten. De Bachelor Theologie start in 2022 in Utrecht.

Je kunt na een propedeutisch jaar kiezen uit twee routes.

Route 1 bestaat uit de klassieke theologische vakken en de context van de kerk. Je krijgt les in onder meer het lezen van de Bijbel in de brontalen en je kunt aansluitend de predikantsmaster doen of verder gaan met theologisch onderzoek.

Route 2 richt zich op religie en samenleving waarmee jij een ruime keuze hebt aan vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan ethiek, spiritualiteit en samenleving, cultuurgeschiedenis, godsdienstwetenschap of filosofie. Ook is het mogelijk door te stromen naar niet-theologische masters aan andere universiteiten. Als je onze bachelor combineert met een educatieve minor kun je direct in het onderwijs aan de slag.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: studieadvies@tukampen.nl.

Bijbel bladzijdes

Schrijf je in!

Inschrijven voor een studie theologie doe je via studielink.nl. De toelatingseisen vind je hier.

Toelatingseisen