Studeren in Kampen

Waarom theologie studeren in Kampen?
In Kampen studeer je theologie vanuit een brede christelijke en gereformeerde identiteit terwijl je midden in deze tijd en in deze wereld staat. Er is hierbij veel aandacht voor jou als student. Samenhang en onderlinge betrokkenheid is groot. Je wordt tijdens de opleiding geholpen in de ontwikkeling van je leerdoelen, in je persoonsvorming en geestelijke groei. Als je extra ondersteuning nodig hebt is studentenpastor.

Wil jij theologie studeren? Met een Vwo-diploma kan dat! Je hoeft geen kennis te hebben van Grieks of Latijn. Ook bèta’s zijn van harte welkom! Theologie is niet alleen een talige studie, je moet juist ook abstract kunnen denken.

Wat kan je met een studie theologie?
Met een studie theologie kan je verschillende kanten op. Een voorbeeld van beroepen van onze afgestudeerden: journalist, redacteur, docent (VO/MBO/HBO/WO), onderzoeker, onderzoeksmedewerker, kerkelijk werker, missionair werker, jongerenwerker, diaconaal werker, kerkplanter, beleidsmedewerker, zendeling, geestelijk verzorger, ethicus, historicus, bijbelvertaler en (Kerkelijk) Adviseur. Wil je predikant worden? Kies dan voor onze predikantsmaster.

Kampen als stad om te studeren
Kampen is een prachtige plek voor studenten om te wonen. Het is een plek waar je relatief goedkoop kunt wonen. De winkels, bibliotheek en station zijn dichtbij en de vele terrasjes en winkels zorgen voor gezelligheid. De universiteit staat midden in Kampen en biedt, met haar prachtige bibliotheek, een uitstekende studeerplek.

Er heerst een fijne sfeer op de TU Kampen. De universiteit geeft met chapelvieringen en lunchvieringen ook echt aandacht aan de gemeenschap van studenten.

Studentencorps F.Q.I.

F.Q.I. is het studentencorps bij uitstek om als theologiestudent de mooiste tijd van je leven te hebben. Fides Quadrat Intellectum betekent: ‘het geloof boetseert het denken’. Want in geloof vormen we elkaar en willen we ons laten vormen door onze God. In een ontspannen, gezellige sfeer genieten studenten van hun studententijd. En in deze hechte gemeenschap ontstaan vriendschappen voor het leven.

Meer weten? Mail, app of bel

E. Blokland

eblokland@tukampen.nl