Roepingenzondag 2022: ‘Wij zijn Uw kerk’

Op roepingenzondag wordt er specifiek aandacht besteed aan je geroepen voelen voor diverse taken in de kerk. Dit jaar organiseert de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht de roepingenzondag samen met Verre Naasten, Steunpunt Kerkenwerk en Kerkpunt.

Roepingenzondag focust op je geroepen voelen voor taken in de kerk.

Hoe wil God jouw talenten gebruiken? Denk er eens over na. Bid ervoor. Praat erover door met elkaar. Kijk om je heen: inspireer en bemoedig elkaar. De initiatiefnemers van Roepingenzondag vragen voorbede voor iedereen met een taak in de kerk, zoals kringleiders, diakenen, kosters, predikanten, mission-ambassadeurs en penningmeesters. Samen zijn wij Uw kerk.

Er is materiaal beschikbaar om de roepingenzondag voor te bereiden en aandacht aan te besteden. Hans Schaeffer heeft een preekschets gemaakt die hieronder is te downloaden. Hieronder is ook een powerpoint te vinden. En dit lied van Adem Project heeft als thema ‘Wij zijn Uw kerk’

“Jezus wij willen U volgen. Waar wij leven, daar doen wij uw werk.”  ‘Wij zijn uw kerk’ is een lied dat aan de ene kant de kerk beschrijft als plek vol vuur en kracht, maar tegelijkertijd een plek vol liefde, kwetsbaar en puurheid. Het vuur en de kracht zit volgens de schrijvers in de liefde, relaties, het helpen en vergeven van elkaar. Met het lied wil Adem Project de kerk van Nederland bemoedigen om terug te gaan naar het begin van de kerk: Jezus als basis. Alleen met Hem klopt het.

De  roepingenzondag zal zijn op zondag 30 januari 2022.