Bijbels hebreeuws

Periode B, C en D: Bijbels Hebreeuws 1, 2 en 3 (2,5 EC dr. Wolter Rose) Van 14 november 2022 – 23-12-2022 op maandag+woensdag 10:30-12:15 (12 colleges) (aanmelden voor 1 november 2022) 

הַלְלוּ־יָהּ (halelūyā)

Zonder dat je het weet ken je al een beetje Hebreeuws. Denk aan het woord dat hier boven staat: “Halleluja”, misschien wel het belangrijkste woord in het boek van de Psalmen. Het is even wennen, een taal met onbekende lettertekens die ook nog eens van rechts naar links geschreven worden.

Houd vol, en er gaat een wereld voor je open. Ervaar de cadans van de levensechte verhalen in bijvoorbeeld Genesis, proef de schoonheid en zeggingskracht van de poëzie in liederen, wijsheids- en profetische teksten. Ontdek dat zelfs een op het eerste gezicht saai onderwerp als werkwoordsvormen nieuwe perspectieven opent op het begrijpen van een Psalm.

Sommige mensen storten zich na hun pensioen op de studie van de Hebreeuwse taal. Beter laat dan nooit. Maar je kunt ook nu al beginnen, vijftig jaar eerder! Al was het alleen maar om te voorkomen dat je na het zetten van een Hebreeuwse tattoo ontdekt dat de letters op je arm van links naar rechts geschreven staan