Diensten en tarieven

Lees hier meer over de diensten en tarieven van de bibliotheek.

Lenen

De bibliotheek van de Theologische Universiteit heeft in de eerste plaats ten doel studenten en docenten van de universiteit te ondersteunen in hun studie en onderzoek. Daarnaast kunnen ook andere belangstellenden gebruik maken van de bibliotheek.

Aan het lenen van materialen uit de eigen collectie zijn geen kosten verbonden. Wel dient men in het bezit te zijn van een lenerpas. Bij een eerste bezoek wordt een lenerpas gemaakt (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en adreslegitimatie). Meer informatie is te vinden in het uitleenreglement onderaan deze pagina.

Bij verlies of beschadiging kan tegen vergoeding een nieuwe pas verstrekt worden.
Nieuwe lenerspas                                  € 2,50
Nieuwe studentenpas (chipkaart)      € 5,00

Aanvragen boeken  TU Apeldoorn of John Smyth Library

Boeken uit de collecties van de Theologische Universiteit Apeldoorn en John Smyth Library (IBTS Centre) kunt u via de catalogus van TU Kampen aanvragen. Voor het afhalen van deze boeken in Kampen worden geen kosten berekend aan studenten en medewerkers van de TU, maar overige leners betalen € 5,00 per boek. De boete voor niet afhalen van dergelijke aanvragen bedraagt € 5,00 per boek voor alle leners.

Aanvragen boeken en artikelen andere bibliotheken (IBL)

Bij het aanvragen van boeken uit andere bibliotheken bemiddelt de bibliotheek voor medewerkers en studenten van de TU. De kosten daarvan zijn vervolgens voor de rekening van de aanvrager. Aanvragen kunnen per e-mail aan de bibliotheek worden doorgegeven.

Boek       € 13,00 per band (uit buitenlandse bibliotheek € 16,00 per band)
Scan       €   6,50 per artikel

Kopiëren / scannen

In de bibliotheek kunt u kopieën of scans (naar e-mail of USB) maken. Scannen is gratis, maar kopiëren kost € 0,05 per kopie (A4 – zwart/wit). Studenten en medewerkers betalen een gereduceerd tarief. Tevens is het mogelijk tegen extra vergoeding kopieën/scans te laten maken.

Overig

In de bibliotheek is Eduroam aanwezig.

Het is niet toegestaan in de bibliotheek te eten of te drinken. Er is daarom geen koffie-/theeautomaat aanwezig.

De bibliotheek is beperkt rolstoeltoegankelijk, dus houd hier rekening mee als je een rolstoelgebruiker bent. De uitleenbalie bevindt zich op de eerste verdieping. Er is een traplift aanwezig.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar bibliotheek@tukampen.nl.

Veelgestelde vragen

Het lidmaatschap staat open voor medewerkers en studenten van de TU en voor belangstellenden.

Wanneer u een bezoek brengt aan de bibliotheek, kunt u ingeschreven worden. Er wordt dan een lenerspas voor u gemaakt. Neemt u hiervoor een legitimatiebewijs en adresbewijs mee.

Wanneer u uw wachtwoord wilt wijzigen of bent vergeten, kunt u een link opvragen voor wijziging van uw wachtwoord. Hiervoor klikt u op “Sign in”- knop rechts bovenaan op de website van de catalogus en vervolgens op “Set/reset password”. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig en moet minimaal bestaan uit 9 tekens, waaronder een niet-alfabetisch teken. De tekens : ; ‘ . zijn niet toegestaan.

U klikt dan op “John Smyth Library users / other users”. Vervolgens kunt u de catalogus gebruiken, zoals u gewend bent.
Studenten en medewerkers van TU Kampen kunnen gebruik maken van de onderste link en inloggen met hun lenernummer.

Het aantal leningen verschilt per lenercategorie. In het leenreglement onder 4.3 vindt u het maximaal aantal leningen per categorie.

Het boek moet van een andere locatie naar Kampen gebracht worden of het boek is uitgeleend. Zodra het boek in de bibliotheek van Kampen (terug) is, ontvangt u een e-mail dat het voor u klaar ligt. Wanneer dit niet het geval is, wendt u zich dan tot de uitleenbalie.

Wanneer u zich in de bibliotheek bevindt,  krijgt u, wanneer u op de “Access online” link klikt, direct toegang tot digitale publicaties. Mocht dit niet het geval zijn, stel dan het bibliotheekpersoneel op de hoogte. Alleen medewerkers en studenten van de TU kunnen ook elders toegang krijgen tot de digitale collectie van de Theologische Universiteit. Zodra u op de “Access online” link klikt, verschijnt er een inlogscherm. Hier logt u in met uw lenernummer en bijbehorend wachtwoord.

Bekijk de uitleg over de catalogus.