Adres en openingstijden bibliotheek

Op deze pagina vind je meer informatie over onze bibliotheek in Kampen, zoals het adres en de openingstijden. Heb je hier nog vragen over, stuur dan een mail naar bibliotheek@tukampen.nl.

Bibliotheek Theologische Universiteit
Groenestraat 160
8261 VL Kampen

Tel.: 085-3410202
E-mail: bibliotheek@tukampen.nl

Dichtstbijzijnde treinstation: Kampen (700 m).

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is De Bongerd (120 m – betaald parkeren).

Gratis parkeren is mogelijk in de parkeergarage Buitenhaven (650 m) of op het Burgemeester Berghuisplein (1 km).

De bibliotheek is geopend:

Uitleenbalie
Maandag – vrijdag:                        09.00-17.00 uur

Algemene studiezaal                         
Maandag, dinsdag en vrijdag:     08.00-17.30 uur
Woensdag en donderdag:            08.00-21.00 uur

Studiezalen in het Linneweeversgildehuys
Alleen op afspraak toegankelijk

De bibliotheek is in 2023 gesloten op:

  • Vrijdag 7 april (Goede Vrijdag)
  • Maandag 10 april (Tweede Paasdag)
  • Donderdag 27 april (Koningsdag)
  • Vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag)
  • Donderdag 18 + vrijdag 19 mei (Hemelvaartsdag)
  • Maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag)
  • 25 december t/m 1 januari 2024 (Kerstvakantie)
Veelgestelde vragen

Het lidmaatschap staat open voor medewerkers en studenten van de TU en voor belangstellenden.

Wanneer u een bezoek brengt aan de bibliotheek, kunt u ingeschreven worden. Er wordt dan een lenerspas voor u gemaakt. Neemt u hiervoor een legitimatiebewijs en adresbewijs mee.

Wanneer u uw wachtwoord wilt wijzigen of bent vergeten, kunt u een link opvragen voor wijziging van uw wachtwoord. Hiervoor klikt u op “Sign in”- knop rechts bovenaan op de website van de catalogus en vervolgens op “Set/reset password”. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig en moet minimaal bestaan uit 9 tekens, waaronder een niet-alfabetisch teken. De tekens : ; ‘ . zijn niet toegestaan.

Wanneer je boeken wilt lenen van de Universiteitsbibliotheek Utrecht, kun je je in laten schrijven bij een van de locaties van de UB Utrecht. Studenten/medewerkers kunnen op vertoon van hun collegekaart/medewerkerspas een gratis lidmaatschap krijgen. Voor meer informatie klik hier.

Het aantal leningen verschilt per lenercategorie. In het leenreglement onder 4.3 vindt u het maximaal aantal leningen per categorie.

Bekijk de uitleg over de catalogus.

Het boek moet van een andere locatie naar Kampen gebracht worden of het boek is uitgeleend. Zodra het boek in de bibliotheek van Kampen (terug) is, ontvangt u een e-mail dat het voor u klaar ligt. Wanneer dit niet het geval is, wendt u zich dan tot de uitleenbalie.

Wanneer u zich in de bibliotheek bevindt,  krijgt u, wanneer u op de “Access online” link klikt, direct toegang tot digitale publicaties. Mocht dit niet het geval zijn, stel dan het bibliotheekpersoneel op de hoogte. Alleen medewerkers en studenten van de TU kunnen ook elders toegang krijgen tot de digitale collectie van de Theologische Universiteit. Zodra u op de “Access online” link klikt, verschijnt er een inlogscherm. Hier logt u in met uw lenernummer en bijbehorend wachtwoord.

Om toegang te krijgen tot de elektronische collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht heb je een gast-Solis-id nodig. Je kunt dit via een formulier aanvragen en vervolgens bij een servicebalie van de UB Utrecht activeren. Voor het formulier en meer informatie klik hier.
Met een gast-Solis-id heb je op je eigen laptop, tablet of smartphone toegang tot de elektronische collectie. NB: dit werkt alleen in de gebouwen van de UB Utrecht.