1-jarige master Theologie

Werk je in het theologisch of een vergelijkbaar vakgebied? Doe de 1-jarige master Theologie!

Je wilt je kennis verder verdiepen maar geen dominee worden. Je kunt een staffunctie gaan bekleden in kerken en christelijke organisaties. Of je wordt ingezet in het academisch onderwijs, het hbo of voortgezet onderwijs en op het terrein van de journalistiek, de publieke ambten en ethische of spirituele advisering.

De master Theologie Algemeen richt zich op een breder theologisch beroepenveld dan de masteropleiding Predikant. Denk aan beroepen als: journalist, redacteur, docent (VO/HBO/MBO/WO), onderzoeker, onderzoeksmedewerker, kerkelijk werker, missionair werken, jongerenwerker, diaconaal werker, kerkplanter, beleidsmedewerker, zendeling, geestelijk verzorger, ethicus, historicus, bijbelvertaler, (kerkelijk) adviseur.

Kijk hiernaast voor de keuze uit de afstudeervarianten:

Toelatingsvoorwaarden Master Algemeen

Inschrijving voor de Master Theologie Algemeen is eenmaal per jaar (per 1 september) mogelijk op de volgende gronden:

  • een Bachelordiploma Theologie, behaald aan de TU te Kampen of;
  • een WO-Bachelordiploma Theologie en/of Religiewetenschappen of;
  • een WO-Bachelor in een wetenschapsgebied dat voldoende verwantschap heeft met Theologie, aangevuld met een pre-master of;
  • een HBO-Bachelordiploma in de sector theologie (godsdienst pastoraal werk, kerkelijk werk of godsdienstleraar), aangevuld met een pre-master.

De toelatingscommissie beoordeeld een verzoek tot toelating of een verzoek tot het vaststellen van een pre-masterprogramma.

Inschrijven voor de 1-jarige master Theologie verloopt via studielink. Vragen kan je mailen naar: studieadvies@tukampen.nl

Het onderwijs in de premaster en de Master Theologie Algemeen wordt gegeven op woensdag en/of donderdag.

Schrijf je in!

Inschrijven voor een studie theologie doe je via studielink.nl. De toelatingseisen vind je hier.

Toelatingseisen